Twoim problemem jest to, że powszechną NICOŚĆ mylisz z osobistą PUSTKĄ
>schemat technologiczny produkcji piwa
> wymagania jakościowe dla win i innych napojów winiarskich zawartosc cukrów i kw lotnych
> surowce do produkcji drożdzy piekarskich, wymagania jakościowe dla drożdzy piekarskich autoliza
> zasoby wody slodkiej na kuli ziemskiej rozporzÄ…dzenie ministra zdrowia dot. wody
> twardość wody zuzycie wody w polsce
> definicja piwa , surowce,skład chemiczny
> czynniki kszatałtujace jakosc win, skład chemiczny winorosli i czarnej porzeczki,
> naczym polega przerób surowców skrobiowych na etanol, wyróżniki charakterystyczne dla etanolu  obliczyc wydajnosc etanolu
> ekstrakt pozorny rzeczywsty dlaczego niemozna zmierzyc bezpośrednio w etanolu
> skład chemiczny jęczmienia i chmielu
> maceracja wina
> jak powstajÄ… w napojach alkoholowych gliceryna metanol i alkohole fuzolowe
> słód cele słodowania
> zacierania i scukrzanie w piwie i gorzelnictwie , cele scukrzania  i różnice pomiedzy gorzelnictwem a browarnictwem w scukrzaniu
> wady wina choroby
> wymagania dla słodu piwowarskiego
> woda co to sÄ… jonity i uzdatnianie wody, jonitowe- cos o czyszczeniu
> schemat produkcji wina czerwonego
> preparaty enzymatyczne w gorzelnictwie
> czynniki wpływające na starzenie sie piwa
>